woensdag 19 oktober 2011

Donner wil verplichte pentest voor overheidssites

Vanaf volgend jaar moeten overheidsorganisaties hun ICT-beveiliging elk jaar laten testen, zo heeft minister Donner van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in een brief aan de Tweede Kamer laten weten. De brief volgt na verschillende problemen bij overheidssites waarbij het mogelijk zou zijn om DigiD-gegevens te stelen.

"Alle organisaties die DigiD gebruiken dienen uiterlijk voor het einde van het eerste kwartaal van 2012 hun ICT-beveiliging getoetst te hebben op basis van een nog door GOVCERT te maken beveiligingsnorm", aldus de bewindvoerder. De jaren daarna zal er volgens Donner een jaarlijkse herhaling van de "ICT-beveiligings-assessment" plaatsvinden.

Kraken
"Vanaf 2012 zal sprake zijn van een jaarlijkse herhaling van het ICT beveiligings-assessment door alle gebruikende organisaties. Ten slotte zal Logius in het stelsel van ICT beveiligings-assessments enkele betrouwbare marktpartijen vragen de ICT beveiliging van gebruikende organisaties te kraken. Daarmee kan getoetst worden of het ICT beveiligings-assessment voldoende stringent wordt toegepast."

Het ministerie benadrukt dat honderd procent veiligheid niet is te garanderen. "Wel zal tenminste een aantal minimale beveiligingsmaatregelen altijd moeten worden genomen."

Bron: http://www.security.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten