woensdag 15 februari 2012

A’dam is makkelijk cyberdoelwit

Amsterdam is voor internetcriminelen een van de makkelijkste steden in Europa om een slag te slaan. Inwoners van Amsterdam lopen na Manchester het meeste risico op slachtoffer te worden van cybercrime. Dat blijkt uit een onderzoek van internetbeveiliger Symantec en Sperling’s BestPlaces.

Onze hoofdstad heeft het hoogste aantal ’risicofactoren’, aldus het onderzoek. Amsterdam heeft een hoog aantal pc’s per inwoner. Daarbij hebben hier relatief veel mensen toegang tot internet en sociale media. Bovendien is het aantal cybercrimemeldingen aanzienlijk. Manchester staat op nummer één vanwege een groot aantal incidenten via wifi hotspots en malwarepogingen.

Sperling’s BestPlaces stelde de ranglijst per inwoner van een stad samen door te kijken naar het aantal pc’s en smartphones per inwoners, activiteiten op sociale netwerken en de toegang tot wifi hotspots.

Barcelona en Rome staan laag op de lijst, omdat daar minder mensen een eigen computer of een smartphone hebben en er nog niet zoveel gebruik wordt gemaakt van social media. Rome heeft bovendien het minste aantal wifi hotspots per inwoner. Stockholm daarentegen heeft het hoogste aantal internet, smartphone en social media gebruikers, maar ontvangt minder cybercrimemeldingen. Van de tien meest risicovolle steden in Europa heeft Berlijn de laagste cybercrimegegevens.

Bron: Spitsnieuws

Geen opmerkingen:

Een reactie posten