dinsdag 5 juni 2012

'Nederland onvoldoende voorbereid op IPv6'

AMSTELVEEN - Nederlandse bedrijven bereiden zich onvoldoende voor om de overstap te maken naar IPv6, een nieuw internetprotocol om het tekort aan internetadressen op te lossen.

Dat blijkt uit een dinsdag gepubliceerd onderzoek van advies- en accountantskantoor KPMG.
De nieuwe standaard genaamd IPv6 is de opvolger van het huidige IPv4 en moet het tekort aan beschikbare internetadressen in het huidige protocol oplossen.
 
Elk apparaat dat verbinding maakt met het internet krijgt zo'n ip-adres. IPv4-nummers zijn naar verwachting aan het eind van het jaar op. IPv6 is een veel langer nummer dat bijna oneindig is.

Concurrentie

Volgens de onderzoekers ontstaan de problemen voor bedrijven in ons land op het moment dat Europa overgaat op de nieuwe standaard, omdat het oude systeem niet kan communiceren met het nieuwe.
Daardoor kan de concurrentiepositie van bedrijven verslechteren ten opzichte van ondernemingen die al geruime tijd actief zijn met het nieuwe protocol. De oude standaard biedt mogelijk geen ondersteuning aan nieuwe technologieƫn.
Ook kan er een communicatieprobleem ontstaan met bedrijven in bijvoorbeeld Aziƫ, waar systemen al op grote schaal op IPv6 draaien.
XS4ALL voorziet nieuwe klanten al automatisch van IPv6.

Bron: Nu.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten