woensdag 29 augustus 2012

Nep-Microsoftmedewerkers actief in Groningen


De Groningse politie waarschuwt inwoners van de provincie om alert te zijn op oplichters die zich als Microsoftmedewerkers voordoen. "Alle langere tijd is een groep criminelen bezig, die op slinkse wijze probeert binnen te dringen in de computers van burgers", aldus de politie. De oplichters bellen vanuit het buitenland hun slachtoffers, waarbij ze zich voordoen als medewerkers van Microsoft.

"Zo probeert men via een babbeltruc toegang tot de computer van het slachtoffer te krijgen. De oplichters gebruiken vaak de smoes dat er een virus op de computer zit en dat zij dit virus kunnen verwijderen." Vervolgens laten de oplichters het slachtoffer een programma downloaden waarmee ze controle over de machine krijgen. In sommige gevallen worden verschillende handelingen getoond waardoor het lijkt alsof er malware wordt verwijderd, in andere gevallen probeert men een virusscanner te slijten.

De politie adviseert om niet met deze mensen in zee te gaan en het gesprek te beƫindigen. "Geef vooral geen inloggegevens aan deze personen." In Groningen zijn al diverse meldingen bij de Groningse politie binnengekomen.

Bron: Security.nl 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten