woensdag 3 augustus 2011

"DigiD onveilig en achterhaald"

Het DigiD-systeem van de overheid is onveilig en achterhaald, zo laten beveiligingsexperts tegenover het AD weten. De afgelopen tijd zou er bij honderden Nederlanders voor miljoenen euro's met DigiD zijn gefraudeerd. Zo werden rekeningen voor kinderopvangtoeslag, huur- en zorgtoeslagen veranderd, iets wat via de DigiD-code te doen is. Het geld werd vervolgens naar een andere rekening overgemaakt. Hoe de wijzigingen konden plaatsvinden kon het AD niet zeggen.

Postbode
"Wijzigingen van de inloggegevens worden door de postbode bezorgd", zegt beveiligingsexpert Hans van der Looij tegenover de krant. "Op die manier hebben criminelen verschillende manieren om gevoelige informatie te onderscheppen. Handlangers bij postbedrijven kunnen worden ingeschakeld of brieven worden uit brievenbussen gestolen."

Beveiligers pleiten dan ook om de code voor het activeren van DigiD alleen per aangetekende post te versturen. Daarnaast zou de overheid een systeem moeten invoeren zoals banken voor internetbankieren gebruiken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten