dinsdag 16 augustus 2011

Trojaans paard besmet Android met hondsdolheid


Dierenactivisten hebben een Trojaans paard voor Android smartphones verspreid dat toestellen met 'hondsdolheid' infecteert. Het programma is een protest tegen de "Dog Wars" app, die gebruikers virtuele hondengevechten laat voeren. Begin dit jaar protesteerden dierengroepen tegen Dog Wars en werd er zelfs een speciale campagne gelanceerd die de makers vroeg om met het spel te stoppen.
Dierenbeul
Tegenstanders van Dog Wars hebben nu een oudere versie van het spel genomen en voorzien van kwaadaardige code. De aangepaste versie is op verschillende warez-sites aangetroffen en wordt niet op de officiële Android Marktplaats aangeboden. Eenmaal geïnstalleerd wordt er een service gestart die "rabiës" heet. Deze service verstuurt naar alle contacten in de adreslijst een sms-bericht met een tekst, waarin staat dat de eigenaar van de telefoon een dierenbeul is.
Als laatste wordt er nog een sms naar het nummer '73822' gestuurd, wat een sms-dienst van dierenorganisatie PETA blijkt te zijn. Ook het scherm van de getrojaniseerde Dog Wars versie is aangepast. In plaats van BETA staat er PETA vermeld. Toch heeft anti-virusbedrijf Symantec geen reden om te vermoeden dat de dierenorganisatie achter het Trojaanse paard zit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten