dinsdag 3 januari 2012

120.000 Nederlandse pagina's gehackt tijdens aanval

Zo'n 120.000 pagina's op Nederlandse websites zijn tijdens een grootschalige aanval gehackt en voorzien van malware die de computers van bezoekers infecteert. In totaal zouden meer dan één miljoen webpagina's besmet zijn geraakt, aldus het Internet Storm Center (ISC). Begin december stond de teller nog in totaal op 160.000. De aanvallers plaatsten via SQL-Injection een link op de pagina's, die naar het domein lilupophilupop.com wijst. Dit domein zou bezoekers met een nep-virusscanner proberen te infecteren.

Aanval
Hoewel websites uit verschillende landen zijn getroffen, zijn de meeste besmette pagina's in Nederland gevonden. Door op "script src="http://lilupophilupop.com/" in Google te zoeken is het aantal pagina's te vinden.

"Op het moment lijkt het erop dat de aanval deels geautomatiseerd en deels handmatig is. Het handmatige deel en het aantal geïnfecteerde sites suggereert een grote groep aanvallers of een lange voorbereidingsperiode", zegt ISC-handler Mark Hofman.

Bron: Security.nl

1 opmerking:

  1. Very interesting and informative post. All the things that you have discussed in this article made me to think about information can be kept safe and secure in this digital world where all the data travel across electronic medium.
    digital signatures

    BeantwoordenVerwijderen