dinsdag 29 mei 2012

Facebook-gebruikers vaak slachtoffer van 'face rape'

Facebook-gebruikers zijn steeds vaker het slachtoffer van 'face rape', waarbij iemand het account van de gebruiker hackt en beledigende of kwetsende teksten achterlaat. Onlangs moest in Zweden een 15-jarige jongen zich bij de politie melden wegens het 'face rapen' van een andere tiener, door valse berichten op haar Facebookpagina achter te laten. Het probleem zou veel Zweedse jongeren raken, toch wordt er weinig aangifte gedaan.

"Een groot aantal jongeren is hier slachtoffer van geworden, maar velen beseffen niet dat ze aangifte kunnen doen", aldus Anders Ahlqvist van de Zweedse Nationale Politieraad. Op het hacken van computers staat in Zweden een maximale gevangenisstraf van twee jaar.

Schaamte
Vorige jaar presenteerde de Zweedse databeschermingsautoriteit een rapport waaruit bleek dat de helft van de jonge Zweedse Facebook-gebruikers met een gehackt account te maken had gekregen.

"Er zijn waarschijnlijk veel niet gerapporteerde zaken. Sommige slachtoffers schamen zich, aangezien sommige dingen die mensen schrijven niet zo plezierig zijn, dat ze daarom het maar stil houden", laat politiedetective Göran Eriksson weten.

Bron:  Security.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten