vrijdag 10 juni 2011

Amerikaanse wet verbiedt delen wachtwoord

In de Amerikaanse Staat Tennessee is een wet aangenomen die het verbiedt om wachtwoorden voor online downloaddiensten te delen, zelfs als dit met toestemming van de gebruiker gebeurt. De wet is door de entertainmentindustrie aangedragen en is bedoeld om de verkoop van wachtwoorden door cybercriminelen tegen te gaan. Toch zou de wet ook voor het aanpakken van internetgebruikers kunnen worden gebruikt die hun inloggegevens met bekenden delen.


Verbod
"Wat verboden wordt, is dat je je gebruikersnaam en wachtwoord naar al je vrienden stuurt, zodat zij een gratis abonnement krijgen", zegt Republikein Gerald McCormick, die de wet steunde.


Downloaddiensten die denken dat ze bestolen worden, kunnen voortaan aangifte doen. De wet is een uitbreiding van een al bestaande wet, die gebruikt wordt voor het vervolgen van mensen die kabeltelevisie stelen of restaurants zonder te betalen verlaten. Gebruikers die voor 500 dollar of minder aan entertainment stelen, kunnen maximaal een jaar gevangenisstraf en een boete van 2.500 dollar krijgen. Wie voor een hoger bedrag downloadt, staat een zwaardere straf te wachten.


Bron: security.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten